TimoRumpunen

Lestadiolaiset - Maamme moraalinen selkäranka

  • Nuoria lestadiolaisia
    Nuoria lestadiolaisia

Ajankohtaisessa kakkosessa oli eilen 7.4 juttua lestadiolaisista ja heidän poliittisista yhteyksistä Keskuta puolueeseen.

Vaikka itse olenkin ateisti, näen lestadiolaisissa samoja arvoja mitä minä ja puolueeni perussuomalaiset puolustavat.

Lestadiolaiset ovat raittiita, yhteisöllisiä, arvokonservatiivisiä, homoavioliittoja ynnä muuta moraalista rappiota aiheuttavia tekijöitä vastaan ja mikä tärkeintä: pitävät huolta kantasuomalaisten syntyvyydestä mikä on tällä hetkellä huolestuttavan pieni. Vain 1,8 lasta!
Tästäkin luvusta on ennustettu tulevan vieläkin pienempi lähitulevaisuudessa.

Täällä suomessa asuvien ulkomaalaistaustaisten syntyvyys on puolitoista kertaa suurempi kantaväestön syntyvyyteen verrattuna.
Tyhmempikin tajuaa, että tällainen meno on kestämätöntä, joka johtaa siihen, että olemme hyvin nopeasti itse vähemmistö omassa maassamme, mikä alkaa jo käydä toteen länsinaapurissamme Ruotsissa.

Lestadiolaisissa on siis paljon potentiaalisia tulevia perussuomalaisten kannattajia. Meidän pitää ensin vain tehdä paljon työtä pohjanmaalla.
Ps. muistakaahan käydä äänestämässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Eräs lappilainen kansanedustajaehdokas teki varsin arveluttavan diilin erittäin arveluttavin perustein Lestadiolaisen aktiivin kanssa. Mikään näistä arveluttavista asioista ei kestä nykyistä eikä aikaisempaa suomalaista moraalia.

Se siitä moraalista

Timo Rumpunen
Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Ensikäden tietoa saat vaikka niiltä vuoden 2011 Perussuomalaisilta kansanedustajaehdokkailta jotka ovat nyt vapaita puhumaan. Kyseisen uskonlahkon edustaja lähestyi lähes kaikkia ehdokkaita asian tiimoilta.

Vaalilupaus oli annettava ja se liittyi silloiseen ehdokkaaseen ja piirin puheenjohtajaan. Vaalilupaus meni arpapeliksi mutta tuli pidetyksi.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Just joo. Naiset synnytyskoneina ja lapsen raiskaamisesta selviää anteeksipyynnöllä. Enpä taida haluta tällaista Suomea. Ja mites nuo säätiöomistukset lestadiolaisilla? Liekö aivan moraalista, että virat niissä jaetaan ainoastaan lahkolaisille?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Minua huvittaisi kuulla, millä perusteella homoavioliitot ovat moraalitonta toimintaa. Siis oikeasti se ajatusketju, joka johtaa tuohon lopputulokseen. Se, että homostelu kielletään Raamatussa, ei tee siitä moraalikysymystä - sanelu ei voi olla moraalia vaan siihen pitää aina liittyä aito arvojen pohdinta.

Älkää sanoko sokeaa sääntöorjuutta moraaliksi. Ikinä!

Timo Rumpunen

Katsotaan vaikka esimerkiksi viime vuoden euroviisuvoittajaa (http://static.iltalehti.fi/viihde/18286060_503_vi.jpg)
Jos tässä ei näen mitään sairasta/moraalitonta niin meillä on yksinkertaisesta vain eriävä näkemys asiasta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kaipaan perusteluja, miksi siinä olisi mitään moraalitonta. Erilaista kyllä, moraalitonta ei.

Kerrotko, mitä väärää Euroviisut voittaneessa roolia esittävässä henkilössä oli?

Eriävä näkemys ei tässä nyt riitä, jos syytät jotakuta moraalittomaksi, niin sinun pitää se kyllä perustella.

Timo Rumpunen Vastaus kommenttiin #22

Hän voitti vain siksi, että hän edusti homoja ja transeksuaaleja.
Vähän sama asia kuin, että Pertti Kurikan Nimipäivät pääsivät edustamaan euroviisuihin siksi että ovat kehitysvammaisia. Kummallakaan edellä mainituista ei ole musiikillisesti mitään erikoista annettavaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #31

Paitsi että Conchita Wurst on loistava laulaja ja esittäjä. Vaikka hänen valitsemansa rooli varmaan jonkin verran vaikuttikin tulokseen epäonnistut täysin selittämään mitä moraalitonta siinä oli.

Näyttää siltä kuin pidät "homoja ja transeksuaaleja" automaattisesti moraalittomina, mutta sinun pitäisi se perustella.

Voit sanoa, että on harmillista että Euroviisut voitetaan jollain muulla kuin pelkällä laululla, mutta ei se sitä moraalittomaksi tee. Euroviisut on jo pitkään voitettu esityksen kokonaisuudella, jota voittajan rooli nytkin edusti.

Timo Rumpunen Vastaus kommenttiin #37

"Venäläismediassa Wurstia on pidetty yleisesti todisteena lännen moraalisten arvojen rappeutumisesta." http://yle.fi/uutiset/parrakas_nainen_liikaa_venaj...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mikä mahtoi olla viisuvoittajan sairaus?

Miten tuo sairaus liittyy homoavioliittoon instituutiona?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Natsit käyttivät termiä "Ungesund". (Hitler-kortti pöytään...)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Millä tavalla olemme vähemmistö omassa maassamme, jos maahanmuuttajat saavat enemmän lapsia? Nuo lapsethan ova suomalaisia, jos täällä syntyvät.

Kulttuuri ja väestö on muuttunut jatkuvasti koko historian ajan. On käytännössä mahdotonta, että kansa, kieli ja kulttuuri säilysi samana ikuisesti. Ja tämä koskee koko maailmaa, ei ainoastaan Suomea.

Timo Rumpunen

No mietippä vaikka amerikan intiaaneja. Hehän ovat nykyään vähemmistö omassa maassaan.
Katsoppa vaikka Japania tai Kiinaa. Hyvin ovat samanlaisena pysyneet tuhansia vuosia. Tai vaikkapa Afrikkaa. Siellähän ne vieläkin rakentavat savimajoja niin kuin aina ennenkin. :D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sari Laitinen, kuinka kulttuuri on muuttunut Saudiarabiassa ?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Minä olen samaa mieltä kuin blogin kirjoittaja, mutta vedän yhteydestä täsmälleen päinvastaiset johtopäätökset.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Lestadiolaiset alistavat naisia, kontrolloivat jäseniään esimerkiksi yhteisöstä eristämisellä uhkaamisella, pyörittävät hyvä veli -verkostoja, salailevat yhteisönsä piirissä tapahtuvia lasten hyväksikäyttöjä ja täällä Oulussa jopa alistavat demokratian oman uskontonsa alle.

Annan väitteilleni parempaa pohjaa kuin pari kuvaa:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/05/25/lestadiola...
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/sanginjoen-ulkom...
http://www.eeva.fi/artikkeli/uskonyhteiso-murskasi...

Mikäli olet sitä mieltä, että parrakas mies mekossa laulamassa Euroviisuissa tai gay pride ovat moraalittomampia tai sairaampia asioita kuin nuo ylläluetellut, niin me emme ole pelkästään eri mieltä, vaan sinä olet väärässä.

Lestadiolaiset ovat todellakin maamme moraalinen selkäranka, mutta se ei kerro mitään hyvää, vaan se kertoo, että maamme moraalinen selkäranka on kasvanut kieroon skolioosista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhteisön jättänyttä kohdellaan spitaalisen tavoin, hänelle ei tervehditä, ei puhuta, hän on pahempi kuin ne jotka eivät oleliikkeeseen kuluneetkaan.
Kärsämäkinen SMP:n kunnanvaltuutettu erotettiin rauhanyhdistyksestä puoluetaustan vuoksi, hän kertoi siitä itkien minulle, vanha mies.
Kerroin hänelle, Jumalastamme he eivät voi sinua erottaa, niin mies rauhoittui.

Toimituksen poiminnat